Програм

09:00 - 10:00
Регистрација
10:00 - 10:20
Отварање
10:20 - 11:05
Opening keynote
Како ослободити срећне хемикалије у мозгу вашег купца

Годинама је свет дигиталног одјекивао мантром да се искуства учине без трења и напора. Идеја је да ако све макнете са пута, клијентима ћете олакшати да дођу до касе и унесу податке о својој кредитној картици. То је паметан приступ, али је отишао предалеко. Створили смо једноставан свет без смисла и емоција. Нека искуства су боља са мало трења. И у овом говору Дејв Бирс ће објаснити како можете да користите трење да ослободите неурохемикалије које се осећају добро у мозговима ваших купаца.

Опседнут креативношћу и иновацијом
11:05 - 12:05
Панел
Породичне компаније и наредни ниво

Традиција обновљеног приватног предузетништва у Србији је дуга тек нешто више од 30 година. То обично значи да су оне генерације које су у младости и напону снаге основале прва приватна предузећа сада у животном добу у коме је потребно донети важне одлуке које се односе на наредних неколико деценија компаније. Процес увођења друге генерације у посао, или професионализације компаније није једноставан. У свету постоје векови традиције и искустава на која је могуће позвати се. Kод нас су овакви подухвати и даље пионирски, али верујемо да су добри примери транзиције бизниса веома важни као инспирација и показатељ да прави бизнис прерасте и надрасте особе које су га створиле.

Aдвокат и партнер @ Four Legal
Комерцијални директор @ Art ival
Извршни директор @ Art ival
Извршни директор @ ITN Eko Povlen
Председник @ ITN Group
12:05 - 12:25
Пауза за кафу
12:25 - 12:55
Предавање
Ребрендирање Domen.rs

Пројекат domen.rs након неколико година развоја превазишао је оквире у којима је настао и дошло је време како за визуелно освежење, тако и за проширење функиционалности и формата садржаја и отварање сопствених комуникационих канала на друштвеним мрежама. Провешћемо вас кроз овај процес трансформације и приказати постигнуте резултате.

Маркетинг и комуникације @ РНИДС
12:55 - 13:30
Предавање
Брендирање традиције на светски начин – Ракија

Ракија је национално пиће, а ми се често према националним стварима односимо са недовољно пажње и бриге. Зато и многе од тих ствари никада не добију статус који заслужују. Бранко је један од ретких људи који се више од 15 година активно труде да едукују публику и произвођаче, да поставе стандарде квалитета, али и прошире знање и учине да ракија, на мапи јаких алкохолних пића, добије своје заслужено место међу најбољима.

Оснивач @ Rakiabar
13:30 - 14:05
Предавање
Kако до заиста доброг вишејезичног корисничког искуства?

Веб сајтове и апликације које свакодневно користимо, доносе различита корисничка искуства на основу вредности (и циљева) које дата компанија доставља кориснику. Један од тих циљева може бити и дизајнирање интерфејса који ће подржавати различите језике. У овом предавању ћемо се осврнути на примену вишејезичности и како се она провлачи кроз различите интерфејсе.

Гледано са теоријске стране, имплементација више језика не би требало да буде компликован захтев. У пракси то може изгледати мало другачије. Зато ћемо се кроз ово предавање фокусирати на праксу и занимљиве примере са којима се свакодневно сусрећемо.

Дизајнер корисничког искуства
14:05 - 14:45
Пауза за кафу и ручак
14:45 - 15:00
Резултати истраживања
Употреба дигиталних технологија у пословању

Занимало нас је, а верујемо да је и вас, колико бизниси у свом пословању користе дигиталне технологије – електронску пошту, сајт, електронску продају, клауд сервисе, друштвене мреже, алате за колаборацију, алате за видео конференције, пословни софтвер. Такође, колико су своје редовне активности дигитализовали – размену докумената, трансакцијске актвиности са банкама, архивирање докумената и друго. Верујемо да ће вам резултати овог истраживања бити занимљиви и корисни.

 
Директор за клијенте @ Four Dots
15:00 - 15:45
Панел
Дигитална пословна решења из Србије

Након што кроз истраживање видимо како и колико бизниси користе дигиталне технологије и решења у бизнису, поразговараћемо са представницима локалних софтверских кућа који развијају пословна решења за домаће, регионално и страно тржиште. Kакав је њихов утисак о стању тржишта и каква су искуства у сарадњи са микро, малим или већим компанијама из Србије. Одговорићемо на питање колико су наша предузећа другачија од региона и иностранства, кроз позитивне примере ћемо увидети како наши традиционални бизниси побеђују у дигиталној трансформацији.

Директор за клијенте @ Four Dots
Извршни директор @ Logik
Оснивач и директор @ Kадровска
Оснивач и директор @ NB Soft
15:45 - 16:00
Наградни квиз

Традицинално већ неколико година испитујемо ваше знање из историје интернета и дигиталних технологија, а најбоље зналце награђујемо вредним наградама. Квиз играмо уживо и у реалном времену пратинмо топ листу најбољих, а на крају проглашавамо победнике!

16:00 - 16:50
Closing keynote
Свет креативности

У овом говору Фредрик ће нас повести на турнеју широм света да откријемо шта можемо да научимо о креативности од људи које је упознао током својих 20+ година путовања планетом како бисмо боље разумели прави потенцијал људске креативности. Будите спремни да учите, да будете инспирисани и да гледате на креативност на нов начин.

Истраживач креативности
16:50 - 17:00
Затварање