Вељко Радовановић

Извршни директор @ Logik

Рођен у Нишу где је завршио Гимназију Светозар Марковић – специјализовано одељење за надарене математичаре, а потом Електронски факултет са просеком оцена 9,56. Пред формалног техничког поседује и велико неформално образовање и широко познавање бизниса, пре свега пословних процеса и имплементације информационих система.
Пре 20 година основао је Логик пословни софтвер, компанију која данас има више од 3000 клијената којима нуди пословна решења за праћење пословања, малопродају и фискализацију као и рад у покрету за бизнисе који имају доста активности на терену.
Друштвено активан и истакнут члан бројних пословних удружења: САМ (Српско удружење менаџера), Привредна комора Србије, Удружење електронских комуникација и информационог друштва, NiCat (Нишки кластер напредних технологија). Члан Савета Струковног удружења произвођача софтвера Србије и председник Секције произвођача софтвера ПKС Ниш Привредне коморе Србије. Често предавач на пословним конференцијама.

Дигитална пословна решења из Србије

Након што кроз истраживање видимо како и колико бизниси користе дигиталне технологије и решења у бизнису, поразговараћемо са представницима локалних софтверских кућа који развијају пословна решења за домаће, регионално и страно тржиште. Kакав је њихов утисак о стању тржишта и каква су искуства у сарадњи са микро, малим или већим компанијама из Србије. Одговорићемо на питање колико су наша предузећа другачија од региона и иностранства, кроз позитивне примере ћемо увидети како наши традиционални бизниси побеђују у дигиталној трансформацији.