Традиционални Дан интернет домена Србије одржаће се 7. марта 2023. у београдском Центру за културу “Влада Дивљан”. ДИДС 2023 одржава се у знаку значајног јубилеја – петнаестогодишњице почетка регистрације .rs домена која је отпочела 10. марта 2008.

Посебна пажња на догађају биће посвећена домаћим аспектима дигиталне трансформације и њима ће се бавити панели конференције. Први од њих, насловљен “Породичне компаније и наредни ниво” донеће нам причу о породичним компанијама у Србији, да ли су оне спремне за смену генерација међу власницима и да ли су наследници припремљени за изазове дигиталног доба и пословања.

Модератор овог панела биће Милован Звијер, адвокат и партнер у фирми Four Legal, а учесници Драган и Александар Марковић, отац и син, ITN Group, као и Раде и Алекса Вучићевић, отац и син, Art Ival.

Дигитална пословна решења из Србије” назив је другог панела конференције којем ће неспосредно претходити представљање резултата истраживања о употреби дигиталних технологија у пословању.

Након што буде презентовао како и колико бизниси користе дигиталне технологије и решења у свом пословању, модератор панела, Владимир Зарић, Директор за клијенте @ Four Dots, покренуће разговор са панелистима – представницима софтверских кућа које развијају пословна решења за домаће, регионално и страно тржиште, а који ће открити своје утиске о стању тржишта, каква су искуства у сарадњи са микро, малим и већим компанијама из Србије и колико су наша предузећа слична у односу на она из региона и иностранства. Кроз позитивне примере, моћи ћемо да стекнемо увид у то на који начин традиционални бизниси побеђују у дигиталној трансформацији.

Уз модерацију Владимира Зарића своја виђења о овој актуелној теми изложиће учесници: Вељко Радовановић, извршни директор @ Logik.rs, Андреја Николић, оснивач и директор @ Kadrovska.rs и Александар Настевски, оснивач и директор @ NB SOFT.

ДИДС 2023 одржаће се у класичном формату догађаја уживо, а организатор ће преносити конференцију путем свог YоuTube канала.

Присуство конференцији је бесплатно. Због ограниченог броја места, регистрација посетилаца је обавезна.