Ovogodišnji Dan internet domena Srbije koji će se 12. marta 2024. održati u beogradskom Domu omladine započeće neke zanimljive priče o veštačkoj inteligenciji koje verovatno nemamo sa kim da vodimo, a želeli bismo. 

Prvo keynote predavanje na temu veštačke inteligencije održaće Emili Roberts, doktorantkinja iz oblasti veštačke inteligencije i mašinskog učenja, specijalizovana za oblasti digitalne etike i bezbednosti. 

Njena tema biće “Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri”, pri čemu će se posebno osvrnuti na složena pitanja u vezi sa sajber-uznemiravanjem i dipfejkovima (deepfakes), pružajući pritom dragocena zapažanja i rešenja koja mogu da doprinesu našem bezbednijem digitalnom okruženju.

U okviru panela “Početak velike promene pod moderacijom Slobodana Markovića, digitalnog savetnika pri UNDP-u i Marijane Borković, menadžerke za komunikacije pri Fondaciji RNIDS sagovornici na temu AI će nam biti: Dane Blačić, kreativni tehnolog i dobitnik Emmy nagrade za tehničku izvrsnost, Danijel Milošević, kopirajter i brend strateg, Đorđe Krivokapić, vanredni profesor prava IKT na Fakultetu organizacionih nauka, kao i Miloš Skokić, suosnivač i kreativni direktor agencije “Žiška”.

Daleko od tabloidne i sfere senzacionalizma, oni će – svako iz svoje vizure – učesnicima konferencije približiti specifičnosti u vezi sa veštačkom inteligencijom, kao i njen značaj u realnom životnom okruženju.

Učesnici će imati priliku da čuju i to šta Vojislav-Voja Žanetić ima da poruči, a tiče se AI i “Kraju velike promene”. Vodeći brend strateg i mentor poručuje: “O mogućim posledicama veštačke inteligencije možemo da maštamo ili da se šalimo. Ili oboje, u nedostatku kristalne kugle koja jasno gleda u nepredvidivu budućnost.”

Da li nas u domenu AI čeka veliki početak ili veliki kraj promene ili pak oba, saznaćemo 12. marta. 

Konferencija DIDS 2024 održaće se u klasičnom formatu događaja uživo, a organizator će prenositi konferenciju putem svog Jutjub kanala
Prisustvo konferenciji je besplatno. Zbog ograničenog broja mesta, registracija posetilaca putem DIDS 2024 sajta je obavezna.