11:30 - 12:00 - ДИДС 2024

Keynote: Ка финалу велике промене

Поново се ТО догодило.
Добили смо нови кључни алат који ће отклонити наше немогућности и допунити наше способности.
Добили смо начин да нешто што се радило дуго сада радимо краће.
Или да нешто што је радило више њих сада ради мање.
Или да нешто што је радио човек сада ради машина.
О могућим последицама можемо да маштамо или да се шалимо. Или обоје, а у недостатку кристалне кугле која јасно гледа у непредвидиву будућност. Наћи ћемо се негде на граници оптимизма и оптимизма са искуством, у трајању од пола сата и можда неки минут дуже. Неће бити досадно, ни на излагању о свему томе, а свакако не у деценијама које долазе.

Војислав Жанетић

Сатиричар, колумниста, сценариста и писац. Дипломирани комуниколог. Консултант за тржишну комуникацију и један од првих професионалних копирајтера у Србији. Консултант и бранд coach са дугогодишњим искуством у креирању медијских садржаја за домаће и иностране компаније. Предавач је на Факултету за медије и комуникације од 2011. године. Добитник адвертајзинг награда Златни победник фестивала у Фиренци, Златни бобањ Порторож, Златна ружа Монтре, Златна идеја Нови Сад.
Колумниста је у Новој Економији и Окружењу, раније писао колумне за Дневни Телеграф, Европљанин, Нин и Вечерње новости. Широј јавности познат је и као један од уредника и текстописаца “Индексовог радио позоришта”, а касније сценариста и косценариста “Индексовог позоришта”. Заједно са Драгољубом Љубичићем Мићком и Дражом Петровићем један је од аутора емисије „ПЉиЖ“. Добитник је награде “Бранко Ћопић” за сатиру и Невенове награде за дечју књижевност.