Овогодишњи Дан интернет домена Србије који ће се 12. марта 2024. одржати у београдском Дому омладине започеће неке занимљиве приче о вештачкој интелигенцији које вероватно немамо са ким да водимо, а желели бисмо. 

Прво кеyноте предавање на тему вештачке интелигенције одржаће Емили Робертс, докторанткиња из области вештачке интелигенције и машинског учења, специјализована за области дигиталне етике и безбедности. 

Њена тема биће “Борба против узнемиравања у deepfake ери”, при чему ће се посебно осврнути на сложена питања у вези са сајбер-узнемиравањем и дипфејковима (deepfakes), пружајући притом драгоцена запажања и решења која могу да допринесу нашем безбеднијем дигиталном окружењу.

У оквиру панела “Почетак велике промене под модерацијом Слободана Марковића, дигиталног саветника при УНДП-у и Маријане Борковић, менаџерке за комуникације при Фондацији РНИДС саговорници на тему АI ће нам бити: Дане Блачић, креативни технолог и добитник Emmy награде за техничку изврсност, Данијел Милошевић, копирајтер и бренд стратег, Ђорђе Кривокапић, ванредни професор права ИКТ на Факултету организационих наука, као и Милош Скокић, суоснивач и креативни директор агенције “Жишка”.

Далеко од таблоидне и сфере сензационализма, они ће – свако из своје визуре – учесницима конференције приближити специфичности у вези са вештачком интелигенцијом, као и њен значај у реалном животном окружењу.

Учесници ће имати прилику да чују и то шта Војислав-Воја Жанетић има да поручи, а тиче се АI и “Крају велике промене”. Водећи бренд стратег и ментор поручује: “О могућим последицама вештачке интелигенције можемо да маштамо или да се шалимо. Или обоје, у недостатку кристалне кугле која јасно гледа у непредвидиву будућност.”

Да ли нас у домену АI чека велики почетак или велики крај промене или пак оба, сазнаћемо 12. марта. 

Конференција ДИДС 2024 одржаће се у класичном формату догађаја уживо, а организатор ће преносити конференцију путем свог Јутјуб канала
Присуство конференцији је бесплатно. Због ограниченог броја места, регистрација посетилаца путем ДИДС 2024 сајта је обавезна.