13:35 - 13:50 - DIDS 2024

Lokalac na internetu

Fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) pokrenula je 2020. projekat “Lokalac na internetu” koji se od tada neprestano razvija i širi. 

U pitanju je humanitarna aktivnost prodaje brendiranih proizvoda gde prihodi od prodaje bivaju usmereni ka Regionalnom centru za mlade talente “Nikola Tesla” kao pomoć za realizaciju programskih aktivnosti, edukaciju talentovane dece i mladih naučnika, izradu naučno-istraživačkih radova i pripreme za takmičenja.

Rezultati su već vidljivi – za 22 polaznika Centra su od doniranih sredstava kupljene kotizacije za učešće na internacionalnom takmičenju STEMCO u pet naučnih disciplina. Na takmičenju su osvojene 24 medalje – 12 zlatnih i 12 srebrnih, a kupljene su i kotizacije za 3 polaznika za ISRIF (International Student Research and Innovation Fair) gde su osvojene 3 medalje, jedna zlatna i dve srebrne.

I dok se prva Lokalac majica pojavila još 2020. godine,  do danas su se nizali brojni modeli, a Lokalac je postao brend koji svi žele da imaju. 

Od samog početka, za dizajn i izradu bio je zaslužan brend Dechko Tzar koji je sa Fondacijom RNIDS partner na ovom projektu.

Lokalac ima svoj sajt, a asortiman je pored majica proširen i novim artiklima gde se svakom kupovinom postiže dobrotvorni cilj.

Na DIDS 2024 konferenciji biće prikazana nova kolekcija proizvoda i prezentovani planovi za naredni period, u šta spada i proširenje podrške projekta na Matematičku gimnaziju u Beogradu.

Da Lokalac na internetu nije ograničen ničim osim idejama i dobrom voljom govori i gest ljudi iz Dogme sa kojima smo napravili pivo “Lokalac na internetu”, gde od svake prodate limenke 20 dinara ide za sadnju drveća koju organizuje organizacija Discover Serbia

Marijana Borković

Marijana Borković je diplomirala ekonomiju na Fakultetu za poslovne studije Megatrend Univerziteta. Već 10 godina gradi karijeru u oblasti digitalnog marketinga radeći u kreativnim agencijama i produkcijama. Deo je RNIDS marketing tima od početka 2022. godine i vodi projekat Domen.rs, Lokalac na internetu, organizaciju konferencija DIDS, RSNOG i druge projekte.