13:35 - 13:50 - ДИДС 2024

Локалац на интернету

Фондација Регистар националног интернет домена Србије (РНИДС) покренула је 2020. пројекат “Локалац на интернету” који се од тада непрестано развија и шири. 

У питању је хуманитарна активност продаје брендираних производа где приходи од продаје бивају усмерени ка Регионалном центру за младе таленте “Никола Тесла” као помоћ за реализацију програмских активности, едукацију талентоване деце и младих научника, израду научно-истраживачких радова и припреме за такмичења.

Резултати су већ видљиви – за 22 полазника Центра су од донираних средстава купљене котизације за учешће на интернационалном такмичењу STEMCO у пет научних дисциплина. На такмичењу су освојене 24 медаље – 12 златних и 12 сребрних, а купљене су и котизације за 3 полазника за ISRIF (International Student Research and Innovation Fair) где су освојене 3 медаље, једна златна и две сребрне.

И док се прва Локалац мајица појавила још 2020. године,  до данас су се низали бројни модели, а Локалац је постао бренд који сви желе да имају. 

Од самог почетка, за дизајн и израду био је заслужан бренд Dechko Tzar који је са Фондацијом РНИДС партнер на овом пројекту.

Локалац има свој сајт, а асортиман је поред мајица проширен и новим артиклима где се сваком куповином постиже добротворни циљ.

На ДИДС 2024 конференцији биће приказана нова колекција производа и презентовани планови за наредни период, у шта спада и проширење подршке пројекта на Математичку гимназију у Београду.

Да Локалац на интернету није ограничен ничим осим идејама и добром вољом говори и гест људи из Догме са којима смо направили пиво “Локалац на интернету”, где од сваке продате лименке 20 динара иде за садњу дрвећа коју организује организација Discover Serbia

Маријана Борковић

Маријана Борковић је дипломирала економију на Факултету за пословне студије Мегатренд Универзитета. Већ 10 година гради каријеру у области дигиталног маркетинга радећи у креативним агенцијама и продукцијама. Део је РНИДС маркетинг тима од почетка 2022. године и води пројекат Domen.rs, Локалац на интернету, организацију конференција ДИДС, RSNOG и друге пројекте.