Раде Вучићевић

Извршни директор @ Art ival

Раде Вучићевић је, са супругом Татјаном, 1989. године основао Арт агенцију која је организовала манифестације и догађаје за децу и позоришне представе, да би 1992. године регистровали предузеће Art Ival које се бавило трговином кафом у једном малом објекту на Звездари. Будући да су продавали веома квалитетну кафу и у жељи да се већ на почетку разликују од конкуренције, у своју понуду уврстили су и деликатесе од чоколаде и тако је почела прича која траје већ три деценије.
Четири године од оснивања фирме лансирали су своју робну марку под називом „Premier“, која је заштићена у Заводу за интелектуалну својину Републике Србије. Данас запошљавају око 40 људи који ручно израђују више од 200 чоколадних производа јединственог укуса, а њихови производи се могу наћи на полицама и у Немачкој, Аустрији, Словачкој, Чешкој, Македонији, БиХ, Словенији и Црној Гори.

Породичне компаније и наредни ниво

Традиција обновљеног приватног предузетништва у Србији је дуга тек нешто више од 30 година. То обично значи да су оне генерације које су у младости и напону снаге основале прва приватна предузећа сада у животном добу у коме је потребно донети важне одлуке које се односе на наредних неколико деценија компаније. Процес увођења друге генерације у посао, или професионализације компаније није једноставан. У свету постоје векови традиције и искустава на која је могуће позвати се. Kод нас су овакви подухвати и даље пионирски, али верујемо да су добри примери транзиције бизниса веома важни као инспирација и показатељ да прави бизнис прерасте и надрасте особе које су га створиле.