Традиционални Дан интернет домена Србије одржаће се у уторак, 7. марта 2023. у Центру за културу “Влада Дивљан” у Београду. ДИДС 2023 биће у знаку значајног јубилеја – петнаестогодишњице почетка регистрације .rs домена која је почела 10. марта 2008. године.

Организатор, Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС), овогодишњи догађај одржава под слоганом “Размишљај дигитално”, с обзиром да ће њиме бити обухваћене теме попут креативности као одговора на изазове, дигиталне трансформације традиционалних бизниса и брендирања традиције у дигиталном добу.

ДИДС је годинама место сусрета посетилаца са врхунским предавачима и панелистима. Ове године бисмо издвојили keynote наступе двојице реномираних говорника: шведског аутора и предавача Фредрика Харена, глобалног визионара који преноси знања, искуства и погледе на иновације у домену пословне креативности и промена у дигиталном добу, као и британског стручњака теорије креативности, Дејва Бирса, који ће публици предочити на који начин се може подстаћи лучење хормона среће у мозгу купца.

Домаћим аспектима дигиталне трансформације бавиће се панели конференције. Први од њих, Породичне компаније и наредни ниво, бавиће се значајном и осетљивом темом – породичним компанијама у Србији, да ли су оне спремне за смену генерација међу власницима и да ли су наследници припремљени за изазове дигиталног доба и пословања.

Модератор овог панела биће Милован Звијер, адвокат и партнер у фирми Four Legal, а учесници Драган и Александар Марковић, отац и син, ITN Group, као и Раде и Алекса Вучићевић, отац и син, Art Ival.

Дигитална пословна решења из Србијеназив је другог панела конференције којем ће непосредно претходити представљање резултата истраживања о употреби дигиталних технологија у пословању.

Након што буде презентовао како и колико бизниси користе дигиталне технологије и решења у свом пословању, модератор панела, Владимир Зарић, директор за клијенте @ Four Dots, покренуће разговор са панелистима – представницима софтверских кућа које развијају пословна решења за домаће, регионално и страно тржиште. Они ће открити своје утиске о стању тржишта, каква су искуства у сарадњи са микро, малим и већим компанијама из Србије и колико су наша предузећа другачија од региона и иностранства. Кроз позитивне примере, моћи ћемо да стекнемо увид у то на који начин традиционални бизниси побеђују у дигиталној трансформацији.

Уз модерацију Владимира Зарића своја виђења о овој актуелној теми изложиће учесници: Вељко Радовановић, извршни директор @ Logik.rs, Андреја Николић, оснивач и директор @ Kadrovska.rs и Александар Настевски, оснивач и директор @ NB SOFT.

ДИДС 2023 ће се одржати у класичном формату догађаја, а организатор ће преносити конференцију путем свог YouTube канала. Присуство конференцији је бесплатно, али је због ограниченог броја места регистрација посетилаца обавезна.