15:00 - 15:45 - DIDS 2023
Panel

Digitalna poslovna rešenja iz Srbije

Nakon što kroz istraživanje vidimo kako i koliko biznisi koriste digitalne tehnologije i rešenja u biznisu, porazgovaraćemo sa predstavnicima lokalnih softverskih kuća koji razvijaju poslovna rešenja za domaće, regionalno i strano tržište. Kakav je njihov utisak o stanju tržišta i kakva su iskustva u saradnji sa mikro, malim ili većim kompanijama iz Srbije. Odgovorićemo na pitanje koliko su naša preduzeća drugačija od regiona i inostranstva, kroz pozitivne primere ćemo uvideti kako naši tradicionalni biznisi pobeđuju u digitalnoj transformaciji.

Vladimir Zarić

Direktor za klijente @ Four Dots

Vladimir Zarić je diplomirani inženjer elektrotehnike. Stručno se usavršavo na The IDM Institute, London, UK, gde je završio specijalističke postdiplomske studije iz digitalnog marketinga. Digitalni direktor sa preko 20 godina regionalnog i globalnog iskustva u različitim vertikalama i industrijama.
Strastven i posvećen razvoju i implementaciji kompleksnih digitalnih projekata za svetski poznate brendove, korporacije, medijske kuće, advertajzing agencije i startapove. Radio je za British Council, MTV, Leo Burnett, Saatchi & Saatchi, a trenutno je na poziciji Account Director agencije Four Dots. Dobitnik je brojnih profesionalnih nagrada i priznanja u zemlji i inostanstvu.
Više od 10 godina godina radi kao predavač iz oblasti digitalnih komunikacija i digitalnog marketinga.

Veljko Radovanović

Izvršni direktor @ Logik

Rođen u Nišu gde je završio Gimnaziju Svetozar Marković – specijalizovano odeljenje za nadarene matematičare, a potom Elektronski fakultet sa prosekom ocena 9,56. Pred formalnog tehničkog poseduje i veliko neformalno obrazovanje i široko poznavanje biznisa, pre svega poslovnih procesa i implementacije informacionih sistema.
Pre 20 godina osnovao je Logik poslovni softver, kompaniju koja danas ima više od 3000 klijenata kojima nudi poslovna rešenja za praćenje poslovanja, maloprodaju i fiskalizaciju kao i rad u pokretu za biznise koji imaju dosta aktivnosti na terenu.
Društveno aktivan i istaknut član brojnih poslovnih udruženja: SAM (Srpsko udruženje menadžera), Privredna komora Srbije, Udruženje elektronskih komunikacija i informacionog društva, NiCat (Niški klaster naprednih tehnologija). Član Saveta Strukovnog udruženja proizvođača softvera Srbije i predsednik Sekcije proizvođača softvera PKS Niš Privredne komore Srbije. Često predavač na poslovnim konferencijama.

Andreja Nikolić

Osnivač i direktor @ Kadrovska

Završio Pravni fakultet 2009. godine i kao detetu iz advokatske porodice, karijerni put mu je bio zacrtan. Bavio se privrednim i radnim pravom deset godina i krajem 2019. godine odlučio za krene putem preduzetništva. 2020. godine osniva Kadrovsku (kadrovska.app). To je bio početak kraja karijere u advokaturi i početak karijere u IT preduzetništvu.
Kadrovska je Sas koji predstavlja spoj IT i prava sa ciljem da digitalizuje i ubrza sve procese u kadrovskoj i HR službi. Zajedno sa suprugom, 2021. godine osniva MojSavetnik (mojsavetnik.rs) koji predstavlja stručnu podršku korisnicima Kadrovske.
Obožava džez, knjige i igranje PS4 sa sinom Matejom.

Aleksandar Nastevski

Osnivač i direktor @ NB Soft

Aleksandar Nastevski je osnivač i direktor kompanije NB Soft koja već 13 godina podržava unapređenje e-commerce biznisa svojih klijenata kroz e-commerce platformu NB Shop koja broji više od 20 miliona registrovanih kupaca, više od 4 miliona korisnika dnevno i više od 200 miliona realizovanih porudžbina na preko 14 različitih tržišta. Vodeći se krilaticom “Budi bolji danas nego juče” u svojstvu sistem arhitekte i senior developera Aleksandar i dalje voli da rešava izazove elektronske trgovine, a potvrdu za dobro urađen posao nalazi u zadovoljstvu trgovaca i njihovih zaposlenih prilikom operativnog rada na NB shop platformi.