15:00 - 15:45 - ДИДС 2023
Панел

Дигитална пословна решења из Србије

Након што кроз истраживање видимо како и колико бизниси користе дигиталне технологије и решења у бизнису, поразговараћемо са представницима локалних софтверских кућа који развијају пословна решења за домаће, регионално и страно тржиште. Kакав је њихов утисак о стању тржишта и каква су искуства у сарадњи са микро, малим или већим компанијама из Србије. Одговорићемо на питање колико су наша предузећа другачија од региона и иностранства, кроз позитивне примере ћемо увидети како наши традиционални бизниси побеђују у дигиталној трансформацији.

Владимир Зарић

Директор за клијенте @ Four Dots

Владимир Зарић је дипломирани инжењер електротехнике. Стручно се усавршаво на The IDM Institute, Лондон, УK, где је завршио специјалистичке постдипломске студије из дигиталног маркетинга. Дигитални директор са преко 20 година регионалног и глобалног искуства у различитим вертикалама и индустријама.
Страствен и посвећен развоју и имплементацији комплексних дигиталних пројеката за светски познате брендове, корпорације, медијске куће, адвертајзинг агенције и стартапове. Радио је за British Council, MTV, Leo Burnett, Saatchi & Saatchi, а тренутно је на позицији Account Director агенције Four Dots. Добитник је бројних професионалних награда и признања у земљи и иностанству.
Више од 10 година година ради као предавач из области дигиталних комуникација и дигиталног маркетинга.

Вељко Радовановић

Извршни директор @ Logik

Рођен у Нишу где је завршио Гимназију Светозар Марковић – специјализовано одељење за надарене математичаре, а потом Електронски факултет са просеком оцена 9,56. Пред формалног техничког поседује и велико неформално образовање и широко познавање бизниса, пре свега пословних процеса и имплементације информационих система.
Пре 20 година основао је Логик пословни софтвер, компанију која данас има више од 3000 клијената којима нуди пословна решења за праћење пословања, малопродају и фискализацију као и рад у покрету за бизнисе који имају доста активности на терену.
Друштвено активан и истакнут члан бројних пословних удружења: САМ (Српско удружење менаџера), Привредна комора Србије, Удружење електронских комуникација и информационог друштва, NiCat (Нишки кластер напредних технологија). Члан Савета Струковног удружења произвођача софтвера Србије и председник Секције произвођача софтвера ПKС Ниш Привредне коморе Србије. Често предавач на пословним конференцијама.

Андреја Николић

Оснивач и директор @ Kадровска

Завршио Правни факултет 2009. године и као детету из адвокатске породице, каријерни пут му је био зацртан. Бавио се привредним и радним правом десет година и крајем 2019. године одлучио за крене путем предузетништва. 2020. године оснива Kадровску (kadrovska.аpp). То је био почетак краја каријере у адвокатури и почетак каријере у ИТ предузетништву.
Kадровска је Sas који представља спој ИТ и права са циљем да дигитализује и убрза све процесе у кадровској и ХР служби. Заједно са супругом, 2021. године оснива МојСаветник (mojsavetnik.rs) који представља стручну подршку корисницима Kадровске.
Обожава џез, књиге и играње PS4 са сином Матејом.

Александар Настевски

Оснивач и директор @ NB Soft

Александар Настевски је оснивач и директор компаније NB Soft која већ 13 година подржава унапређење e-commerce бизниса својих клијената кроз e-commerce платформу NB Shop која броји више од 20 милиона регистрованих купаца, више од 4 милиона корисника дневно и више од 200 милиона реализованих поруџбина на преко 14 различитих тржишта. Водећи се крилатицом “Буди бољи данас него јуче” у својству систем архитекте и сениор девелопера Александар и даље воли да решава изазове електронске трговине, а потврду за добро урађен посао налази у задовољству трговаца и њихових запослених приликом оперативног рада на NB shop платформи.