Dane Blačić

Dane Blačić, kreativni tehnolog sa impresivnom karijerom dugom 23 godine, rođen 1984. u Beogradu, a trenutno sa porodicom živi u Nišu.
Njegova stručnost ostavila je neizbrisiv trag na sadržajima koje je producirao za neke od vodećih emiteria kao što su NBC, beIN Sports, TSN i CBC.
Sa dubokim poznavanjem tehnologije i kreativnosti, Dane premošćuje jaz između ove dve sfere i pruža najsavremenija rešenja u realtime produkciji sadržaja, XR, virtuelnoj produkciji i aplikacijama.
U oktobru 2023. Danetov projekat za MSNBC i i NBC News doneo mu je Emmy Award for Technical Excellence za inzvanredno izvestavanje o izborima za 2022. u SAD.

Panel: Početak velike promene

Nešto više od godinu dana nakon što je ChatGPT izazvao potres u IT industriji, ova sesija će istražiti uticaj nove generacije veštačke inteligecije na oblast kreativnog izražavanja. Razmotrićemo domete i uticaj modela i alata za generisanje i obradu teksta, slika, videa i muzike, analizirati kako su promenili svakodnevni rad i tržište, koje prilike su otvorili, koje rizike doneli, kako se prilagođavamo promenama i kuda nas vodi ova velika promena.