Дане Блачић

Дане Блачић, креативни технолог са импресивном каријером дугом 23 године, рођен 1984. у Београду, а тренутно са породицом живи у Нишу.
Његова стручност оставила је неизбрисив траг на садржајима које је продуцирао за неке од водећих емитериа као што су NBC, beIN Sports, TSN i CBC.
Са дубоким познавањем технологије и креативности, Дане премошћује јаз између ове две сфере и пружа најсавременија решења у реалтиме продукцији садржаја, XR, virtuelnoj продукцији и апликацијама.
У октобру 2023. Данетов пројекат за MSNBC и i NBC News донео му је Emmy Award for Technical Excellence за инзванредно известавање о изборима за 2022. у САД.

Панел: Почетак велике промене

Нешто више од годину дана након што је ChatGPT изазвао потрес у IT индустрији, ова сесија ће истражити утицај нове генерације вештачке интелигеције на област креативног изражавања. Размотрићемо домете и утицај модела и алата за генерисање и обраду текста, слика, видеа и музике, анализирати како су променили свакодневни рад и тржиште, које прилике су отворили, које ризике донели, како се прилагођавамо променама и куда нас води ова велика промена.