Veljko Radovanović

Izvršni direktor @ Logik

Rođen u Nišu gde je završio Gimnaziju Svetozar Marković – specijalizovano odeljenje za nadarene matematičare, a potom Elektronski fakultet sa prosekom ocena 9,56. Pred formalnog tehničkog poseduje i veliko neformalno obrazovanje i široko poznavanje biznisa, pre svega poslovnih procesa i implementacije informacionih sistema.
Pre 20 godina osnovao je Logik poslovni softver, kompaniju koja danas ima više od 3000 klijenata kojima nudi poslovna rešenja za praćenje poslovanja, maloprodaju i fiskalizaciju kao i rad u pokretu za biznise koji imaju dosta aktivnosti na terenu.
Društveno aktivan i istaknut član brojnih poslovnih udruženja: SAM (Srpsko udruženje menadžera), Privredna komora Srbije, Udruženje elektronskih komunikacija i informacionog društva, NiCat (Niški klaster naprednih tehnologija). Član Saveta Strukovnog udruženja proizvođača softvera Srbije i predsednik Sekcije proizvođača softvera PKS Niš Privredne komore Srbije. Često predavač na poslovnim konferencijama.

Digitalna poslovna rešenja iz Srbije

Nakon što kroz istraživanje vidimo kako i koliko biznisi koriste digitalne tehnologije i rešenja u biznisu, porazgovaraćemo sa predstavnicima lokalnih softverskih kuća koji razvijaju poslovna rešenja za domaće, regionalno i strano tržište. Kakav je njihov utisak o stanju tržišta i kakva su iskustva u saradnji sa mikro, malim ili većim kompanijama iz Srbije. Odgovorićemo na pitanje koliko su naša preduzeća drugačija od regiona i inostranstva, kroz pozitivne primere ćemo uvideti kako naši tradicionalni biznisi pobeđuju u digitalnoj transformaciji.