Vojislav Žanetić

Satiričar, kolumnista, scenarista i pisac. Diplomirani komunikolog. Konsultant za tržišnu komunikaciju i jedan od prvih profesionalnih kopirajtera u Srbiji. Konsultant i brand coach sa dugogodišnjim iskustvom u kreiranju medijskih sadržaja za domaće i inostrane kompanije. Predavač je na Fakultetu za medije i komunikacije od 2011. godine. Dobitnik advertajzing nagrada Zlatni pobednik festivala u Firenci, Zlatni bobanj Portorož, Zlatna ruža Montre, Zlatna ideja Novi Sad.
Kolumnista je u Novoj Ekonomiji i Okruženju, ranije pisao kolumne za Dnevni Telegraf, Evropljanin, Nin i Večernje novosti. Široj javnosti poznat je i kao jedan od urednika i tekstopisaca “Indeksovog radio pozorišta”, a kasnije scenarista i koscenarista “Indeksovog pozorišta”. Zajedno sa Dragoljubom Ljubičićem Mićkom i Dražom Petrovićem jedan je od autora emisije „PLjiŽ“. Dobitnik je nagrade “Branko Ćopić” za satiru i Nevenove nagrade za dečju književnost.

Keynote: Ka finalu velike promene

Ponovo se TO dogodilo.
Dobili smo novi ključni alat koji će otkloniti naše nemogućnosti i dopuniti naše sposobnosti.
Dobili smo način da nešto što se radilo dugo sada radimo kraće.
Ili da nešto što je radilo više njih sada radi manje.
Ili da nešto što je radio čovek sada radi mašina.
O mogućim posledicama možemo da maštamo ili da se šalimo. Ili oboje, a u nedostatku kristalne kugle koja jasno gleda u nepredvidivu budućnost. Naći ćemo se negde na granici optimizma i optimizma sa iskustvom, u trajanju od pola sata i možda neki minut duže. Neće biti dosadno, ni na izlaganju o svemu tome, a svakako ne u decenijama koje dolaze.