Бранко Нешић

Оснивач @ Rakiabar

Бранко Нешић је серијски предузетник и оснивач Rakia bara, Belgrade Urban Distillery, те покретач Београдског ноћног маркета. Предузетништвом је почео да се бави 1998. године, када је заједно са братом преуредио дедин подрум и отворио самопослугу под именом Весела долина.
На истом се месту од 2006. године налази Rakia bar, која је настала као јединствени концепт по коме се дестилат најфинијег воћа, пије увек уз мезе, креативну закуску у модерно осмишљеном простору. Данас је Rakia bar заштићен жиг иза кога стоји занатска производња врхунских воћних ракија, специјализоване продавнице – Rakia&Co, неколико Rakiabar-ovа и најпознатији фестивал ракије Ракија Фест.

Брендирање традиције на светски начин - Ракија

Ракија је национално пиће, а ми се често према националним стварима односимо са недовољно пажње и бриге. Зато и многе од тих ствари никада не добију статус који заслужују. Бранко је један од ретких људи који се више од 15 година активно труде да едукују публику и произвођаче, да поставе стандарде квалитета, али и прошире знање и учине да ракија, на мапи јаких алкохолних пића, добије своје заслужено место међу најбољима.