Sedma konferencija o Internetu DIDS 2016 biće održana 15. i 16. marta, u Hotelu „Hyatt Regency Beograd“ pod sloganom Živimo Internet… Globalno – Bezbedno – Lokalno, a organizator je Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS).

dids-16_BEZBEDNO_792x446

Drugi blok Konferencije o Internetu DIDS 2016, pod nazivom Bezbedno, posvećen je trendovima bezbednosti na Internetu, a moderator je Slobodan Marković, savetnik za IKT politike i odnose sa internet zajednicom u RNIDS-u. Teme ovog bloka su planovi za primenu novousvojenog Zakona o informacionoj bezbednosti, kojim je predviđeno osnivanje CERT-ova – centara za prevenciju bezbednosnih rizika u IKT sistemima. Biće sagledana iskustva sličnih organizacija u regionu, ali i promene koje su se u poslednjih nekoliko godina desile u oblasti internet bezbednosti.

U panel diskusiji učestvuju Gorazd Božič iz Slovenije, direktor SI-CERT-a, Filip Vlašić iz Hrvatske, specijalista za računarsku bezbednost HR-CERT-a, Sava Savić, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine turizma i telekomunikacija, Nebojša Jokić, načelnik MUP-CERT-a, i Dušan Stojičević, član Izvršnog odbora SEEDIG-a.

Kao i do sada DIDS je besplatan za sve posetioce koji su se, zbog ograničenog broja mesta, već registrovali preko sajta na adresi dids.rs.