Седма конференција о Интернету ДИДС 2016 биће одржана 15. и 16. марта, у Хотелу „Hyatt Regency Beograd“ под слоганом Живимо Интернет… Глобално – Безбедно – Локално, а организатор је Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС).

dids-16_BEZBEDNO_792x446

Други блок Конференције о Интернету ДИДС 2016, под називом Безбедно, посвећен је трендовима безбедности на Интернету, а модератор је Слободан Марковић, саветник за ИКТ политике и односе са интернет заједницом у РНИДС-у. Теме овог блока су планови за примену новоусвојеног Закона о информационој безбедности, којим је предвиђено оснивање CERT-ова – центара за превенцију безбедносних ризика у ИКТ системима. Биће сагледана искуства сличних организација у региону, али и промене које су се у последњих неколико година десиле у области интернет безбедности.

У панел дискусији учествују Горазд Божич из Словеније, директор SI-CERT-а, Филип Влашић из Хрватске, специјалиста за рачунарску безбедност HR-CERT-а, Сава Савић, помоћник министра у Министарству трговине туризма и телекомуникација, Небојша Јокић, начелник МУП-CERT-а, и Душан Стојичевић, члан Извршног одбора SEEDIG-a.

Као и до сада ДИДС је бесплатан за све посетиоце који су се, због ограниченог броја места, већ регистровали преко сајта на адреси dids.rs.