Ovogodišnji DIDS 2017 posvećen je pretraživačkoj internet mašineriji, koju mnogi poistovećuju sa Guglom, o čijim tajnama internet pretrage se govori 7. marta, u Hotelu „Metropol Palace“ u Beogradu, u organizaciji RNIDS-a.

Drugi blok najveće domaće besplatne konferencije o Internetu, pod nazivom „Nađi me lako“, okuplja domaće i regionalne stručnjake za oglašavanje na Guglu, kreiranje sadržaja i analizu rezultata u Guglovim alatima.

Uvodno predavanje održaće Lazar Džamić, do nedavno šef Guglovog ZOO tima za brend strategiju, lociranog u Londonu. Njegovo predavanje pod nazivom „Kako biti nađen u svetu lakog ignorisanja“ govori o brojnim aspektima hranjenja pretraživačke mašine sadržajem.

Potom sledi panel diskusija o pretraživačkoj mašini, koja je sveprisutna i uključena u svaki deo naših života, i svakako nam nije strani element. Ono šta nas zanima je kako ta mašina funkcioniše i kako utiče na naše priče ili živote. Kako mašina nije strani element (ako se odnosimo na pravi način) zanima li vas kako možete da utičete na njen rad i kako da tumačite informacije koje nam od nje dolaze? Kako na ljudski način pričati sa mašinom i u isto vreme pričati sa ljudima?

Moderator panel diskusije je Ivan Rečević, konsultant i Google Partners trener u „Gaia Consulting“, gost iz Hrvatske Miroslav Varga, stručnjak za Google AdWords kampanje u firmi „Escape“, Jelena Radovanović, internet preduzetnica i kreator veb sadržaja, suosnivač projekta „wwwrite.rs“, i Radomir Basta, direktor i vodeći SEO strateg u „Four Dots“.

Registracija na sajtu je zatvorena i svi kapaciteti su popunjeni. Video prenos programa Konferencije biće dostupan na adresama dids.rs /дидс.срб, rnids.rs /рнидс.срб, facebook.com/rnids.rs i još desetak internet lokacija medijskih pokrovitelja DIDS 2017, koje će biti objavljene neposredno pre početka Konferencije.