Jubilarna deseta konferencija DIDS 2019 biće održana 5. marta u hotelu “Metropol Palace” u Beogradu, u organizaciji Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS). Ove godine konferencija se bavi nužnošću transformacije za opstanak u digitalizovanom svetu i nudi odgovore na pitanja kako uhvatiti korak sa promenama koje se svuda oko nas već dešavaju. Zbog toga slogan Dana internet domena Srbije ove godine glasi „Digitalna transformacija je već počela“.

Privreda je lokomotiva koja vuče, ali i koju vuče digitalna transformacija. Svaka oblast poslovanja koristi njene različite prednosti, ali opšta načela – efikasnost, brzina i ekonomičnost se primenjuju na svako polje poslovanja. Velike korporacije se posmatraju kako lider na ovom polju, međutim i mala porodična preduzeća inovativnih vlasnika vrlo vešto lepršaju na krilima digitalne transformacije.

Kakva su iskustva korporacija sa ovim procesom tokom drugog tematskog bloka DIDS-a, Transformacija u privredi, objasniće Ilijana Vavan, generalna direktorka kompanije Kaspersky Lab za Evropu i  Roland Hajdner, direktor finansija kompanije A1 Digital. O tome kako se usluge kompanije digitalnim alatima stavljaju u službu krajnjeg korisnika u bankarskom sektoru govoriće Aleksandar Blagojević, menadžer odeljenja digitalne ekspoziture i podrške klijentima, Societe Generale banka a.d. Srbija. S druge strane, šta je zajedničko ašovu i internetu saopštiće Dragan Sajić, vlasnik i urednik portala Garden.rs, i vlasnik vrtlarskog preduzeća koje predstavlja primer za ugled drugim malim biznisima u domenu upotrebe digitalnih alata. Sa panelistima razgovara Radomir Lale Marković, suosnivač i direktor, TAG media.