Ovogodišnji DIDS 2015, pod sloganom „U kom si internet filmu?“, biće održan 10. i 11. marta, u Hotelu „Metropol Palace“ u Beogradu, a organizator je Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS). Šesta godišnja konferencija o razvoju Interneta u svetu i na .RS i .СРБ domenskim prostorima dobila je podršku od ICANN-a (Internet korporacija za dodeljene nazive i brojeve), vodeće organizacije za upravljanje Internetom i rukovođenje njegovom globalnom strukturom.

DIDS2015-2blok

Program Dana internet domena Srbije 10. marta je tradicionalno podeljen u tri tematska bloka, sa oko tridesetak relevantnih sagovornika i moderatora iz zemlje i sveta. Drugi blok pod nazivom „Pozovi E radi trgovine“ posvećen je e-Trgovini, kroz sve njene aspekte: pravno-finansijski, promotivni, logistički i softverski. Učesnici u panel diskusiji su domaći stručnjaci iz ove oblasti, koji će prezentovati konkretna rešenja iz prakse i iskustva iz sopstvenih onlajn projekata, a moderator bloka je Miloš Petrović, veb preduzetnik i bloger.

Cilj ovog bloka je da preduzetnim pojedincima na srpskom Internetu objasni da postoje brojni načini onlajn plaćanja i da to nije jedina tema kada se ozbiljno razmišlja o e-Trgovini u Srbiji. U panel diskusiji učestvuju: Dragan Varagić – savetnik za poslovnu primenu Interneta, Boris Ilić – generalni direktor „Grand Investment“ i HR i finansijski direktor „Grand Motors“, Miloš Milić – suosnivač i izvršni direktor „Farmia“, Dragan Timotijević – administrator onlajn prodavnice Eparhije šumadijske SPC, i Goran Živković – vođa projekta sistema e-Trgovine eLakolije.rs.

DIDS je, kao i do sada, besplatan za sve posetioce, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta. Svi zainteresovani za prisustvo na prvom danu DIDS-a mogu se registrovati na naslovnoj stranici ovog sajta.