ДИДС 2012

naslovna%202012

Трећа годишња конференција о развоју Интернета на .RS и .СРБ доменским просторима Србије – ДИДС 2012, одржана је 22. марта, у Хотелу „Москва“ у Београду. Овогодишњи  Дан интернет домена Србије, у организацији Регистра националног интернет домена Србије (РНИДС), окупио је 25 говорника из земље и света и око 230 посетилаца.

Програм је био подељен у три блока. Главна тема првог блока, који је носио назив „Ново на Интернету, код нас и у свету“, били су интернационализовани домени, односно интернет домени на националним писмима и њихов значај за развој локализованог садржаја на Интернету.

Други блок, под називом „Ћирилица на Интернету, Интернет на ћирилици“, окупио је домаће стручњаке који су ту тему осветлили из различитих углова: технолошког, филолошког, библиотечког, правног, дизајнерског, културно-образовног и научног.

„Успешни пројекти на .RS домену“ били су тема трећег блока Конференције, који је представио 11 интернет локација чији су садржаји или сервиси значајни за домаћу интернет понуду.

Покровитељи: