Konferencija DIDS 2020 neće biti održana 19. marta

Usled aktuelne situacije sa širenjem virusa COVID-19, RNIDS obaveštava javnost da konferencija Dan internet domena Srbije (DIDS 2020) zakazana za 19. mart 2020. godine u hotelu Metropol Palas u Beogradu neće biti održana.

Program DIDS 2020, 19. mart

09:15
Registracija posetilaca
10:00
BLOK 1:
Privatno i (ne)bezbedno
11:40
Pauza za kafu
12:00
BLOK 2:
Umetnost onlajn komunikacije
13:15
Pauza za kafu
13:35
BLOK 3:
Domen mog poslovanja
15:00
Koktel

UČESNICI DIDS 2020

Dejvid Konrad

Dejvid Konrad

Tehnički direktor ICANN-a
Polina Malaja

Polina Malaja

Savetnica za politike, CENTR
Žarko Kecić

Žarko Kecić

Rukovodilac sektora IKT usluga RNIDS-a
Vladimir Radunović

Vladimir Radunović

Direktor programa sajber bezbednosti i e-diplomatije, Diplo fondacija
Lazar Džamić

Lazar Džamić

kreativni strateg, predavač
Slavimir Stojanović Futro

Slavimir Stojanović Futro

dizajner, vizuelni umetnik, pisac i profesor
Dragana Stanojević

Dragana Stanojević

zamenica direktora USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj
Milica Čalija

Milica Čalija

preduzetnica, biznis mentorka, TEDx govornica i aktivistkinja
Žaklina Nedeljković

Žaklina Nedeljković

Preduzetnica i vlasnica ambulante Mobilna sestra
Marija Slović

Marija Slović

Preduzetnica i vlasnica prodavnice Domaccini
Dragan Fras

Dragan Fras

preduzetnik i vlasnik brenda Mingle
Dejvid Konrad
https://dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/Dejvid-Konrad-ICANN-DIDS-2020-ucesnici.png
BLOK 1 - Privatno ili (ne)bezbedno
  • Funkcija: tehnički direktor
  • Organizacija: ICANN
  • Sajt: www.icann.org
Polina Malaja
https://dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/DIDS-2020-Polina-Malaja-CENTR.png
BLOK 1 - Privatno ili (ne)bezbedno

Polina Malaja je Savetnica za politike pri Udruženju evropskih nacionalnih registara domena najvišeg nivoa (CENTR), odgovorna je za kreiranje politika, ali i saradnju sa vladama, vladinim institucijama i drugim relevantnim organizacijama u internet „ekosistemu“. Polina je magistar prava u oblasti ljudskih prava i prava intelektualne svojine, izuzetno je zanima i u svom radu vrlo pažljivo prati odnos između tehnologije i osnovnih ljudskih prava i sloboda u digitalnoj eri. Pre nego što se pridružila CENTR-u, Polina je bila zadužena za promovisanje upotrebe besplatnih softvera otvorenog koda pri organizaciji „Free Software Foundation Europe“, ujedno predvodila pravni tim organizacije i bila koordinatorka najveće mreže pravnika koji se bave problematikom besplatnih softvera (The Legal Network).

Žarko Kecić
https://dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/Zarko-Kecic-RNIDS-3.png
BLOK 1 - Privatno ili (ne)bezbedno
  • Funkcija: Rukovodilac Sektora IKT usluga
  • Organizacija: RNIDS
  • Sajt: www.rnids.rs

Žarko Kecić je rukovodilac Sektora IKT usluga u Registru nacionalnog internet domena Srbije i odgovoran je za stabilan i bezbedan rad sistema koji omogućavaju  neprekidnu dostupnost nacionalnih domena.

Pre nego što se pridružio RNIDS-u, Žarko je više od dve decenije radio na razvojnim, konsultatntskim i naučnim projektima širom sveta. Poseduje značajno iskustvo u planiranju, imlementaciji i proceni IT sistema i infrastrukture, pomažući velikim preduzećima i vladinim institucijama da izgrade stabilne i bezbedne sisteme i da najbolje iskoriste nove tehnologije za realizaciju poslovnih potreba i poboljšanje efikasnosti.

Pored operativnih aktivnosti, Žarko je aktivan i u međunarodnim radnim grupama, posebno u okviru ICANN i CENTR zajednica, i član je ICANN SSR2 tima (the Second Security, Stability and Resilience Review Team).

Vladimir Radunović
https://dids.rs/wp-content/uploads/2017/12/vladimir_radunovic-3.jpg
Moderator panela: (Dobar) sluga / (loš) gospodar: internet

Vladimir Radunović je predavač i direktor obrazovnih programa iz oblasti upravljanja Internetom, sajber-bezbednosti i e-diplomatije pri međunarodnoj nevladinoj instituciji „Diplo Foundation„.

Bio je član Savetodavnog odbora (Advisory Board) Globalnog foruma za sajber-ekspertizu (Global Forum on Cyber Expertise), a bio je član Savetodavne grupe (Multistakeholder Advisory Group) Ujedinjenih nacija za Forum o upravljanju Internetom (Internet Governance Forum). Profesionalni fokus mu je na politikama Interneta i širokopojasnog pristupa, sajber-bezbednosti, neutralnosti i otvorenosti mreže, e-diplomatiji i e-učešću, obrazovanju i izradnji kapaciteta institucija i donosioca odluka u oblasti Interneta.

Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, odbranio master iz savremene diplomatije na Univerzitetu na Malti, a trenutno je na doktorskim studijama iz oblasti sajber-bezbednosti.

Lazar Džamić
https://dids.rs/wp-content/uploads/2017/12/DIDS-2020-Lazar-Dzamic.png
BLOK 2 - Umetnost onlajn komunikacije

Predavač na katedri za Digitalni marketing na Fakultetu za medije i komunikaciju u Beogradu (FMK) i na Business School Lausanne (BSL).

Lazar je bivši Head of Brand Planning u Guglovom kreativnom ‘think tank’-u ZOO u Londonu, gde je osnovao tim za brend strategiju i uveo u industriju, po prvi put u svetu, novu funkciju Creative Data Scientist. Pre Gugla, Lazar je obavljao funkcije direktora za strategiju u nekoliko londonskih kreativnih agencija i bio je jedan od prvih digitalnih stratega u Britaniji.

Nakon povratka iz Londona, Lazar je jedan od najtraženijih domaćih trenera za digitalnu marketing transformaciju, sarađujući sa nekim od najvećih domaćih i regionalnih kompanija kao što su Telenor, Merkator, Adidas, Erste Banka i drugi. Bivši je član Kreativnog saveta predsednice Vlade republike Srbije, pomagao je u aspektima razvoja srpskih kreativnih sektora, i bivši konsultant za kreativne industrije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Predavač je na marketing modulu regionalne PwC Mini MBA akademije, bivši novinar, saradnik Gardijana i hit autor u Srbiji. Redovan je predavač i govornik na domaćim i svetskim konferencijama na temu digitalnog marketinga i brend pripovedanja.

Njegovu poslednju knjigu, The Definitive Guide to Strategic Content Marketing, objavio je londonski Kogan Page u julu 2018.

Slavimir Stojanović Futro
https://dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/Slavimir-Stojanovic-Futro-DIDS-.png
BLOK 2 - Umetnost onlajn komunikacije

Slavimir Stojanović, osnivač Futro Design studija, je beogradski dizajner, vizuelni umetnik, pisac i profesor. Njegovi projekti su osvojili više od 300 međunarodnih, regionalnih i domaćih nagrada i nalaze se u muzejima i publikacijama širom sveta. Uvršten je u Taschen-ov izbor najuticajnijih dizajnera današnjice.

Radio je za međunarodne klijente kao što su Sony, Duracell, Mercedes-Benz, Michelin, Coca-Cola, Seat i mnogi drugi.

Dobitnik je Nagrade za životno delo Udruženja za tržišne komunikacije Srbije. Autor je nagrađene serije ilustrovanih knjiga za decu Avanture Singi Lumbe, kao i hit romana sa autobiografskim sadržajem Devet.

Predaje vizuelne komunikacije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Futro Design je studio za kreativnu komunikaciju, od logotipa, simbola i zaštitnog znaka preko vizuelnog identiteta, dizajna ambalaže i brendinga do slogana, kampanja i ukupne komunikacije brenda na tržištu. Kreativna mantra koje se studio drži na svim nivoima projekta je „Komplikuj jednostavno“. Studio ima kancelarije u Beogradu i Njujorku, i sarađuje sa klijentima poput The Big Favorite, West 65, PSP-Farman Holding, Telekom Srbija, Ujedinjene nacije, Matador Jeans, Montecali, Label Kings, Cacotec, Mona Hotel Management, Mona Plaza, Mona Man, Dr Colić, eFront, Nelt, Hemofarm i drugih.

Dragana Stanojević
https://dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/Dragana-Stanojević-USAID-DIDS2020.png
BLOK 3 - Domen mog poslovanja
  • Funkcija: Zamenica direktora Projekta saradnje za ekonomski razvoj
  • Organizacija: USAID
  • Sajt: https://saradnja.rs/

Dragana ima više od 20 godina profesionalnog iskustva u bavljenju privrednim pravom i reformama u Srbiji i 15 godina iskustva u savetovanju u oblasti državnih politika, podsticanju javno-privatnog dijaloga i jačanju kapaciteta različitih državnih organa. Kao zamenik direktora na USAID-ovom Projektu za jačanje stečajnog i izvršnog postupka i USAID-ovom Projektu za bolje uslove poslovanja, na kome je kasnije bila i direktor, bila je glavna veza između USAID-a i srpskih institucija. Vodila je i organizovala timove sa do 25 članova i predvodila kompleksne regulatorne reforme koje su navedeni projekti implementirali, kao što su reforma inspekcijskog nadzora, reforma građevinskih dozvola i reforma stečajnog i izvršnog postupka. Na Projektu saradnje za ekonomski razvoj je zamenik direktora, a Projektu doprinosi znanjem, stručnošću, iskustvom i dobrom energijom.

Milica Čalija
https://dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/DIDS-2020-Milica-Calija-Andjeli.png
Moderatorka panela Mali proizvođači na internetu: izgovor za razgovor tri iskusne preduzetnice

Milica Čalija je preduzetnica, biznis mentorka, TEDx govornica i aktivistkinja. Suosnivačica je i direktorka proizvodnje ovsenih kolača ”Anđeli”. Milica ima dvadesetogodišnju karijeru u oblastima PR-a i marketinga u velikim kompanijama, a od proleća 2019. osnovala je školu preduzetništva sa idejom da osnažuje i edukuje male preduzetnike. U 2019. godini bila je jedini preduzetnik iz Srbije koji je govorio na samitu Evropske unije o Zapadnom Balkanu na temu preduzetništva

Žaklina Nedeljković
https://dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/DIDS-2020-Zaklina-Nedeljkovic-Moblna-sestra.png
BLOK 3 - Domen mog poslovanja

Žaklina Nedeljković, dama sa osmehom koji leči, je diplomirani menadžer u zdravstvu i licencirana medicinska sestra. Ponosna je majka dva odrasla deteta i baka unučice Zare. 2015. godine, u 47. godini života, osnovala je Ambulantu za kućnu zdravstvenu negu ,,Mobilna sestra’’ koja pruža usluge medicinskih sestara po pozivu na terenu. Nakon 26 godina rada u državnom i privatnom sektoru, stekavši iskustvo kao vođa različitih medicinskih timova, Žaklina se odlučila da svoje znanje stavi u službu kućne zdravstvene nege. ,,Mobilna sestra’’ pruža pomoć klijentima u kućnim uslovima, od rođenja pa sve do duboke starosti.

Žaklina je 2016. godine nagrađena prestižnom titulom ,,Žena zmaj’’ i priznanjem „Cvet uspeha za Ženu zmaja“, a 2019. godine je osvojila nagradu ,,Balkanski Oskar’’. Vodi se željom da svojim radom i delom inspiriše i pomogne ljudima oko sebe. Jedan od nadimaka koji je stekla u radu sa klijentima je ,,Dama sa osmehom koji leči’’. Želja joj je da naziv ,,Mobilna sestra’’ zameni reči kućna nega i patronaža.

Marija Slović
https://dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/Marija-SloviC487.jpg
Panelistikinja, Mali proizvođači na internetu: izgovor za razgovor tri iskusne preduzetnice

Marija Slović je preduzetnica i vlasnica prodavnice Domaccini, vlasnica prozvodnje tradicionalnog sira i kajmaka, a pre svega toga prehrambeni tehnolog. Marija je i jedna od 700 vodećih IFS ocenjivača u svetu za ocenjivanje bezbednosti hrane, a u njenoj radnji pored ručno rađenih proizvoda iz sopstvene proizvodnje možete pronaći i različite neindustrijske proizvode malih proizvođače iz cele Srbije.

Dragan Fras
https://dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/Dragan-Fras-Mingle.jpg
BLOK 3 - Domen mog poslovanja

Dragan Fras je osnivač i kreativni direktor full-service marketing agencije Domino Communications.

Tokom dugogodišnje karijere vodio je kampanje za brendove kao što su Societe Generale Banka, Delhaize, Delta Holding, Honda, Štark, Droga Kolinska, CBRE i Balkan Bet.

Ljubav prema pokretanju dobrih ideja i podizanju kvalitetnih brendova, pomogli su mu da prepozna značaj i potencijal domaćeg proizvoda kao što je potpuno prirodni ekstra džem sa obronaka Golije. Tako je pokrenut Mingle brend.